Yandaşlar iş başında: Operasyonu eleştiren gazeteciler hedefte

Yeni Şafak, savcı Kiraz'ın rehin alınmasına ilişkin yapılan operasyonu eleştiren gazetecileri "Şehit savcıya değil teröristlere üzüldüler" diyerek hedef gösterdi.

Haber Merkezi

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması üzerine ölümlerle sonuçlanan operasyonu eleştiren gazeteciler yandaşların hedefi oldu.

Yeni Şafak gazetesi, "Şehit savcıya değil teröristlere üzüldüler" başlığıyla yayınladığı operasyon hakkında Twitter hesaplarında eleştirel yorumlarını paylaşan gazeteciler Fehim Taştekin, Ceyda Karan, Melis Alphan, Mirgün Cabas'ı ""Şehit savcıya değil teröristlere üzüldüler" başlığıyla hedef gösterdi.

Haberde, "Türkiye büyük bir korku içinde başına silah dayanmış savcının sağ kurtulması için dua ederken bazı sanatçı ve gazetecilerin teröristlere destek veren twitler atması ya da benzer paylaşımları RT etmesi dikkat çekti" ifadeleri yer alırken gazeteciler, "Gezi olaylarından bu yana devletin güvenlik güçlerine karşı yapılan her türlü eylemi sonuna kadar desteklemek" ile suçlandı. Yeni Şafak'ın linç kampanyası içeren haberi sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Söz konusu haber şu şekilde paylaşıldı: