Yalova Valisi'nden 'zeka' kokan tespit: Sakallıysan anarşistsin

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na göre sakal bırakan öğretmen dilenciye benziyor, sakala izin veren okul idaresi eşekbaşı. Yönetmeliği bile bile sakal bırakan öğretmenler ise anarşist.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, kentteki okullara yaptığı ziyaretler kapsamında önceki gün Yalova Termal Fen Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Vali Cebiroğlu, sınıfları gezerken sakal bırakan öğretmen Halil Serkan Öz ile karşılaştı. Üye olduğu sendikanın kılık kıyafet eylemine uyarak sakal bırakan Öz’e kızan Vali Cebiroğlu, “Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin. Dilenciye benziyorsun” dedi.

‘SİZ EŞEKBAŞI MISINIZ’
BirGün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, öğretmen Öz sendikanın kararını hatırlattı ancak Vali Cebiroğlu ikna olmadı ve devamında, “Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun, çık dışarı o sakalını kes, insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” diyerek tepkisini sürdürdü. Vali, öğretmenin ardından tepkisini okul idaresine yöneltti; “Siz eşekbaşı mısınız burada, yönetemiyorsanız istifa edin” diyerek hakaret etti.

‘AMACIMIZ OLANI DEĞİŞTİRMEK'
Daha sonra öğretmenler odasında toplantı yapan Yalova Valisi Cebiroğlu, kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlatarak herkesin buna uyması gerektiğinden bahsetti. Öğretmenlerden biri, “Yönetmeliği biz biliyoruz, zaten amacımız bunun değişmesi ve sesimizi duyurabilmek için eylemdeyiz” dedi. Vali Cebiroğlu ise “Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz’ diye karşılık verdi.