Yalova Valisi'nden 'Cem Yılmaz' açıklaması

Bir öğretmeni azarlayıp ölümüne neden olmakla eleştirilen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, konuyla ilgili kendisini eleştiren Cem Yılmaz hakkında hakaret davası açarken tazminat davası da açmayı düşündüğünü söyledi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu geçtiğimiz yıl mart ayında Termal Fen Lisesi'nde yaptığı incelemeler sırasında Matematik Öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ü öğrencilerin önünde azarlamış ve dışarı çıkmasını istemişti. Daha sonra Eğitim Sen tarafından üyeleri olan Halil Serkan Öz'e destek için Yalova'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Öz, burada rahatsızlanıp yere yığılınca kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

Yaşanan bu olay sonrası komedyen Cem Yılmaz, Vali Cebiroğlu'nu, Twitter hesabı üzerinden gönderdiği, 'Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak, yazık oldu gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey', 'Ne kadar demode kötü adam film karakteri varsa bizde galiba. Bunları bu haliyle yaziim desen, abartmiyim der, vazgeçersin', 'Kalpsize mevki vermeyeceksin. Ehliyet gibi kalp sorucan önce. Saçın? O sakal? Anarşik!! diyen adama taç takarsan. Üzülürsün finalde işte. Ah' ve 'Sen niye mesaide bali çekiyorsun diye soran olmayınca tabi o da coşmuş. Bakmış gücü yetiyor yüklenmiş O da bi kurban neticede. Öğrenememiş' yazmıştı. 

Bunun üzerine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Cem Yılmaz hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Cebiroğlu'nun Avukatı Ulvi Çağlayan'ın, Savcılık soruşturması sonrası Cem Yılmaz hakkında Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan dava açıldığını söylemesi üzerine Vali Selimoğlu, "Gelişmeleri avukatımdan öğrendim. Cem Yılmaz sevilen ve sayılan bir sanatçımız. Toplum nezdinde bana hakaret etmesini kabul edemezdim. Beni toplumun önünde küçük düşürdü. Çoluğuma çocuğuma, şahsıma tarafıma karşı yazdıkları ile travma yarattı. İtibarımı zedeledi. Bu davayı bunun için açtım. Tazminat davası açmayı da düşünüyoruz" dedi.