Yalçın Topçu AKP'ye oy isterken ANAP dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kars'ta yaptığı konuşmada, "iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın" dedi. Topçu, Başbakan Davutoğlu'ndan söz ederken de 'Ak Parti' diyeceğine yanlışlıkla 'Anavatan Partisi' dedi

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu geçici hükümete dışarıdan 'bağımsız' sıfatıyla giren Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kars'ta konuştu, AKP'ye oy istedi.

Topçu, "Vuracaksanız vurun. Kulak çekecekseniz çekin. Ne yapacaksanız yapın. Ama şu etrafımız ateş çemberi iken, şu bölücü terörle verilen mücadele noktasında mutlaka iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın" dedi.

Başbakan’dan söz ederken yanlışlıkla önce ’Anavatan Partisi’ diyen Bakan Topçu daha sonra 'Ak Parti' dedikten sonra bölgede yaşanan çatışmaları değerlendirdi. Yalçın Topçu, "Bu savaşın adı Kürdü Türkmen’inin arkasında yedi düvel tarafından 40 yıldır beslenenin bölücü teröre karşıdır. Kürdün de Türkmenin de düşmanı bölücü terör örgütü ve onun arkasındaki güçlerdir" dedi.

1 Kasım’da yapılacak seçimlerde sandıktan milletin iradesinin çıkacağına işaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, seçimlerle ilgili şu önerilerde bulundu:

"Geçmişinde bir misyonu olan geçmiş bir siyasetçi olarak ve bu kabinenin bir bağımsız bakanı olarak milletime, hemşehrilerime tavsiyem şudur: Tek başına iktidarı mutlaka gerçekleştirin. Çekingelerinizi, eleştirilerinizi mutlaka yapın. Vuracaksanız vurun. Kulak çekecekseniz çekin. Ne yapacaksanız yapın. Ama şu etrafımız ateş çemberi iken, şu bölücü terörle verilen mücadele noktasında mutlaka iradenizi tek başına bir iktidara yansıtın. Söyleyeceklerim bu kadar."