Yalçın Küçük: Tayyip Erdoğan’ın sağında ve solundaki peykler bitiyor

Yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, 20. İzmir Kitap Fuarı’nın son gününde okurlarıyla buluşarak, aylar önce dile getirdiği Obama doktrinini ve Türkiye’nin durumunu anlattı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Küçük, “Tayyip Erdoğan’ın sağında ve solundaki peykler bitiyor, şimdi Türk oligarşisinin medyası sabah akşam Selahattin’in partisini övüyor” dedi.

Ahmet Çınar

Prof. Dr. Yalçın Küçük, kısa bir süre önce Tekin Yayınları etiketiyle yayınlanan “Fitne” ve “Çıkış” adlı kitaplarını imzaladı. Daha sonra Yazar B. Sadık Albayrak’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte konuşan Yalçın Küçük, aylar önce dile getirdiği “Obama doktrini” kavramını, Amerika’nın önemli gazetelerinin yazmaya başladığını hatırlatarak şunları söyledi: “Obama doktrinini ben çıkardım. Bunun övünülecek bir yanı yok. 6-7 Nisan’da Amerika’nın önemli gazeteleri Obama doktrininden söz etmeye başladılar. Ben bunu Truman doktrininin bir devamı şeklinde düşündüm. Truman 1947’de ilan edildi ama Amerikalılar bilmez. Bir Sevr’di o. Demokrat Parti kuruldu, iktidara geldi, Amerikan peyniri geldi, Marshall yardımı geldi, kızlarımız Amerikan donu ve sutyeni giydi. Türkiye değişti, başka bir ülke oldu. Şimdi Obama doktrini, Ortadoğu’yu değiştiriyor. Başka bir Ortadoğu geliyor. Görebildiğim şudur: Eğer bu doktrin böyle gidiyorsa, Tayyip Erdoğan ve sağındaki solundaki peykler de bitiyor. Sizin iki-üç aydır işitmeye başladığınız, ‘Türkiye partisi’ dedikleri parti, çok sevimli gördüğünüz Selahattin Demirtaş’ın partisi, Obama doktrininin bir parçasıdır. Nitekim Yalçın Akdoğan bunu gördü. ‘Bu bir projedir, Tayyip Bey’i düşüremiyorlar, bu projeyle düşürecekler’ dedi. Türk oligarşisi olmadan Amerika tek başına hiçbir şey yapmaz. CNN ve benzeri televizyonlar devamlı o partinin propagandasını yapıyor, çok övüyorlar. Kanal D’de Cüneyt ‘Selahattin’le konuşma yaptım, tadına doyamazsınız’ diyor. Türk oligarşisinin en önemli gazeteleri bunu yapıyor. Onlar da ‘Biz CHP’yiz, hakiki CHP biziz’ diyorlar.”

'İLBER HOCA’NIN B.K DOKTRİNİ ÇOK ÖNEMLİ'

Dünyayı yobazlaştıranın Amerika olduğunu söyleyen Küçük, “Bizi yobazlaştıran, IŞİD’i, Kaide’yi getiren Amerika’dır. Ama İslam bugün Amerika’nın çocuklarını kesiyor. Bütün dünyada bir laiklik rüzgârı esiyor. Türkiye yönetilemez hale geldi. Dolayısıyla büyük bir rüzgâr geliyor. Bu rüzgâr AKP’yi bile etkiliyor, eskisi gibi laflar edemiyorlar artık. İlber Hocam, bence büyük doktrinler söylüyor. ‘Bok doktrini’ çok önemlidir. Bu çok iyi bir şeydir. Biraz yüreğiniz büyümeli. Hiçbir şey yapamazlar onlar. İslamcılar dünyada ve Türkiye’de hiçbir şey yapamazlar, yapacakları hiçbir şey yoktur. Kendinize güvenin. Yapacakları hiçbir şey yoktur. Şiiri de bilmezler. Benim çocukluğumda da vardı o Arif Nihat Asya. Ona şair denmez, İslamcı bir ajitatördür. Bir tek şair vardır İslamcılarda: İsmet Özel. İyi bir şairdir ama o da İslamcı olduktan sonra şiiri bıraktı” dedi.

'ÇOK CİDDİ BİR LAİSİZM KURACAĞIZ'

Sabahları 6’da İngiliz ve Fransız televizyonlarını izlediğini, o televizyonlarda sürekli “İslamcılar öldürdü” haberlerinin verildiğini vurgulayan Küçük, “Bu onların problemi oldu. Bu durum değiştirilecek. Bizim önümüze çok ciddi bir laisizm gelecek. Laisizm devlet işleriyle din işlerinin ayrılması falan değildir. İnsan aklının çalışmasının önündeki tüm engellerin kaldırılmasıdır. Bizim laisizmimiz bu olacaktır. Ve çok ciddi bir laisizm kuracağız. Ben çok laik bir adamım. Hiçbir zaman ödün vermedim. Bizim solda zaman zaman İslamcılarla ittifak kurarlar. Ben asla kurmadım. Dine saygılı mıyız? Çok saygılıyız. Ama İlker Paşa hazretleri gibi ‘bize din lazım’ falan da demeyiz. Din çaresize lazımdır” diye konuştu.

'12 EYLÜL SÜNNİ İSLAM DARBESİYDİ'

Ülkedeki dinselleştirmeyi 1979’da haber verdiğini anımsatan Küçük, “1979’da yazdım: Ordu geliyor, darbe yapacaklar, Erbakan’ı hapse atıp Erbakan’dan daha yobaz bir düzeni getirecekler dedim. Keşke söylemeseydim. Nerden bildim? Çünkü oligarşi öyle istiyordu. Grev hakkı vardı, işçi vardı, hakkını arayan insanlar vardı. En iyi batırma yolu İslâmcılaştırma ve yobazizmdir. Öyle de oldu. 12 Eylül darbesi sadece ve sadece dini getirmek içindir. Yobazlığı getirmek içindir. 12 Eylül darbesi bir Sünnî İslam darbesidir. Erdoğan onların çocuğudur. Türkiye’ye İslamlaşma tepeden indi. Asker yaptı. Sebebi ise oligarşidir. Geçen gün Tayyip Bey, TÜSİAD Başkanı hanımefendiye kızdı. ‘Şunlara bak’ dedi, ‘benim dönemimde her birinin sermayesini beş kat arttı’ dedi. Bu bir zenginleşmedir. Servet transferidir. Halkın bütün zenginliklerini aldılar, oligarşiye verdiler. Tüpraş’ı, Petkim’i, Hilton’u verdiler. İnsanlar daha da fakirleşti. Dinle uyuttular. Tayyip onlara ekmek yerine türban verdi. Türbanı Tayyip Bey’den daha önce getiren ise CHP’dir. 2006’da Baykal’ın çarşaf devrimini unutmayın. Kara çarşafa altı ok rozeti takmasını unutmayın. Ama artık yönetemiyorlar. Çünkü İslamcıların yönetme kabiliyeti yoktur. Her şeyleri ortaya çıktı. Bu kadardırlar.  İslamcılar bu kadardır” dedi.

'TAYYİP BEY’İ AKLAYACAK EN İYİ ALET CHP'

Seçimler döneminin kapandığını da söyleyen Küçük, şöyle konuştu: “Bu epeydir yazıyorum. End of election, seçimlerin sonu diye uzun zaman önce söyledim. Kemal Bey’in, Devlet Bey’in tayin ettiği milletvekilleriyle yapılan seçim, seçim değildir. Seçimler bitmiştir. Bunların yok ettikleri sistemde çift meclis vardı. 27 Mayıs çift meclisi, Anayasa Mahkemesi’ni, üniversite özerkliğini, planlamayı getirdi. Bunların hepsini yok ettiler. Şimdi bir günde 5 yasa çıkarıyorlar! Şimdi en ciddi koalisyon ihtimali olan AKP-CHP’yi kurmayı istiyorlar. Çünkü CHP, Tayyip Bey’i en iyi aklayacak alettir. Bunu kurmak istiyorlar. Buna seçim denemez. Al gülüm ver gülüm. CHP çekildi şu anda. Kemal Bey ‘seçim meydanı tartışma meydanı değildir’ diyor. Vah vah vah… Şu sıralarda böyle demek, Tayyip Erdoğan’ı rahatlatmak demektir.”