Yalçın Akdoğan'dan 'çözüm süreci' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "PKK silah bıraksın diye bu görüşmeler yapılıyor. HDP barajı geçsin diye değil" dedi.

A Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Çözüm sürecinin selameti için ben eleştirilerimi HDP’ye hep yapıyordum. Ve gördük Kobani olayları süreci nasıl türbülansa soktu. Ondan sonra İç Güvenlik Paketi gündeme geldi.  Bu süreçte bir gerginlik var. Bu gerginliği Selahattin Demirtaş başlattı" dedi.

"Önce Öcalan’ın çağrısına karşı ayak diredi. Daha sonra çıktı süreci başlatan Tayyip Erdoğan’ı 'biz başkan yaptırmayacağız' dedi. Kandil’in tehditler açıklamaları süreci gerdi" diyen Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz çözüm süreci başarıya ulaşsa dahi mücadelemizi sürdüreceğiz. Kürdü tehdit eden anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz. PKK silah bıraksın diye bu görüşmeler yapılıyor. HDP barajı geçsin diye değil. Kürtlerle ilgili ne yapılmışsa biz yaptık. Siz hiçbir şey yapmadınız sadece takoz oldunuz. Kürde bugün devlet değil PKK zulmediyor. Sürecin sahibi biziz ve devam ettireceğiz."