Yalçın Akdoğan: Öcalan, HDP'lileri yakalasa sopayla kovalar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "HDP çözüm sürecine ihanet etmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AA editör masasında canlı açıklama yapıyor.

Akdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

"HDP çözüm sürecine ihanet etmiştir. HDP süreci havaya uçurmuş oldu. Öcalan'ın zaman zaman söylediği bir şey var 'Kim Kürt meselesini bitirmek istese bir mekanizma harekete geçmiştir'. Şu an bunu Cumhurbaşkanımız için yapıyorlar. HDP bütün stratejisini Eroğan karşıtlığı üzerine kurdu."

"HDP süreci istismarın ötesinde, sürece ihanet etmiştir. Erdoğan'ı başkan seçtirmeyeceğiz aslında bir tahrikti. Öcalan'ın Nevruz mesajı götürüldü ve okundu. Bu bizim anlaştığımız bir şey değildi. Onlar orada verilen bütün mesajları sanki devletin kabulüymüş gibi topluma beyan ettiler. Nevruz konuşmasında da beklenen olmayınca ondan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Dolmabahçe ile ilgili bir açıklama yaptı. Takvimi doğru okumamız lazım."

'KÜLLİYEN YALAN'

"Her ayrıntıyı Cumhurbaşkanı'nın bildiği külliyen yalan bir durum. Her verdikleri ayrıntı tamamen uydurma."

"Kürt meselesini kim çözmek istese onu bitirmeye çalıştılar. Erbakan'a da aynı şey olmuştur."

"HDP, klasik statüko cephesine ilave olarak Paralel Yapı ile çok ciddi bir ilişki içine girmiştir."

"Eylemsizlik lafta kaldı, Türkiye'yi de terk etmedi, hiçbir sözünde örgüt durmadı. Şimdi de faturayı devlete kesmeye çalışıyor."

"HDP, Öcalan'ın şubat başında verdiği silahları bırakmak için kongre toplayın çağrısını üç hafta geciktirmiştir. Öcalan sözlü, yazılı, imzalı her türlü mesajını vermiştir. Ancak HDP bunu açıklamaktan imtina etmiştir."

'ÖCALAN SOPAYLA KOVALAR'

"Öcalan adını kullanarak yalan söylüyorlar. Öcalan bunları yakalasa muhtemelen sopayla kovalar 'her şeyi mahvettiniz' diye."

​"Bunlar eksen kayması yaşadı. Diyarbakır'dan Nişantaşı'na, Cihangir'e sapma bunları değiştirdi. Demirtaş kendi PR'ını yaptı, ondan sonrası ne olursa olsun. Kandil ile ortak oldukları nokta silah bırakmaya ayak diremek. Demirtaş Kandil'i Öcalan üzerinde konumlandırdı."

'90'LARA DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL'

"90'lı yıllara dönmekle hiçbir ilgisi yok. Bunu bölge insanı çok iyi biliyor. Bugün devlet terörle mücadeleyi hukuk içinde vermektedir, halkın hak ve özgürlükleri çiğnenmesin diye vermektir. Bu güvenlik tedbirlerinin de geliştirilmesi gerekiyor. 90'lara dönüş söz konusu değildir. Reformlardan yatırımlara, hizmetlere kadar eşzamanlı devam etmektedir."

'PKK, DAEŞ'i KULLANIYOR'

"PKK, DAEŞ konusunda çok kirli bir kampanya yürütüyor, paralel yapı işbirliğiyle. Kendileri DAEŞ'i kaldıraç olarak kullanmaya çalışıyor. DAEŞ'le mücadeleyi maskeleyerek örgütü meşrulaştırmaya çalışıyorlar. DAEŞ'i kullanan PKK'dır, bizim mücadelemiz samimidir. Bu örgüt çıktığından beri mücadele veriyoruz, illa davulla zurnayla mücadele vermemiz gerekmiyor." 

'SÜREÇ MUAMMA'

"Sürecin nasıl devam edeceği muamma. Güveni sarsmış ve yıkmıştır. Örgüte çağrı yapsınlar, örgüt ülkeyi terk etsin, silahları bıraksın."

"Silahlar konuşsun, fikirler konuşsun dedik. Onlar hem silahlar konuşsun, hem fikirler konuşsun dedi. Silahla devlete meydan okuyor. Bu anlayış hangi zeminde olursa olsun, devlete meydan okuyan, alternatif yapı kuran anlayış yanlıştır."

'ERKEN SEÇİM OLABİLİR'

"Koalisyon sürecini Ak Parti samimiyetle yürüttü. Kimisi AK Parti'yle olmaz dedi, şartlar dikte etti. CHP'yle görüşmelerimiz var, bu olmazsa erken seçim beklentisi var. Bu ihtimallerin hepsine Ak Parti eşit mesafede. Burada acele laf söylemek gerekmez, samimi gayretleri sonuca ulaştırmak için beklemek lazım. Kendi durduğu yere Ak Parti'yi getirmeye çalışırlarsa bu olmaz. Kimse kimseye kendi politikasını dikte edemez. Erken seçim kıyamet değil, bu düğümü yine millet çözer."