Yalçın Akdoğan: Cizre olayları Kandil'e nanik yapmaktır

Cizre'de meydana gelen olaylara ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu açıkça Kandil'e nanik yapmaktır" dedi.

Fırın ve eczaneler dışında dünden beri esnafın kepenk açmadığı ilçede gergin bekleyiş sürerken, dün olayların meydana geldiği Nur Mahallesi’ne hakim tepelere zırhlı araçların konuşlandırıldı.

'BU KANDİL'E NANİK YAPMAKTIR'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı açıklamada Cizre'deki olaylarla ilgili "Bu açıkça Kandil'e nanik yapmaktır. 'Ben sizi takmıyorum' demektir" diye konuştu.

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor.

Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir"