Volkan Bozkır: AKP'siz hükümetin kurulamayacağı ortaya çıkmıştır

AKP'li Volkan Bozkır, “İlk başlarda şöyledir böyledir diye bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda, AK Parti’nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır” dedi.

AKP'li Volkan Bozkır, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada "“Türkiye demokrasisi ile iftihar ettiğimiz bir ülke. Maalesef bu seçim sonucunda AK Parti’nin 13 yıllık iktidarını takiben tek başına iktidar olamayacağı bir dönem ortaya çıkıyor. Ama demokraside tabiatıyla bunlar güzelliklerdir ve milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Millet böyle bir sonucu öngördüğüne göre siyasi partiler de bunun sonuçlarına göre hareket edecektir” ifadelerini kullandı.

'AKP OLMADAN HÜKÜMET OLMAZ'
AKP olmadan hükümet kurulamayacağına söyleyen Bozkır, “İlk başlarda şöyledir böyledir diye bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda AK Parti’nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Seçim sonuçlarının açıklandığı her seçimden sonra millet bana muhalefet görevi verdi, ben aman iktidar olmayayım, AK Parti iktidarı yürütsün gibi bir psikoloji içine girildiği sürece de o zaman millet bunun da hakkını verecektir. Şimdi inşallah önümüzdeki 2 gün içinde Meclis Başkanı seçilecek. İnşallah Meclis Başkanı da AK Partili aday olarak tecelli edecek. Bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesiyle beraber Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız hükümet kurma çalışmalarına başlayacak” dedi.

Sözlerine devam eden Volkan Bozkır konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bütün partilerin böyle bir anlayış içinde olmalarını ümit ediyoruz. Ancak bütün iyi niyetimize bir iktidar, hükümet kurma imkanı ortaya çıkmazsa da Anayasamızın öngördüğü şekilde seçimlerin tekrarlanması gündeme gelecek. Ben şahsen arzu ediyorum ki ülke hükümetsiz kalmasın ve inşallah bu koalisyon süreçlerinden başarılı bir sonuç alınsın. İnşallah en kısa zamanda Türkiye’nin hak ettiği layık olduğu ve Türkiye’yi daha ileriye götürecek bir koalisyon formülü ortaya çıksın” şeklinde konuştu.