Volkan Bozkır: AB, 1 milyar Avro'yu bir yıl içinde verecek

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB-Türkiye zirvesinde alınan karar doğrultusunda Türkiye'ye 3 milyar Avro'nun bir yıl içinde verileceğini söyledi.

AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Birliği'nin taahhüt ettiği 3 milyar Avro'yu kendilerine 1 yıl içinde ödeyeceğini söyledi. Bozkır, gelen parayı Suriyeli mülteciler için kullanacaklarını belirtti.

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bozkır'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

AB-Türkiye Zirvesi'nde alınan karar doğrultusunda Türkiye'ye verilecek 3 milyar euro'nun nereye harcanacağı konusunda kararı Türkiye'nin vermek istiyor ve konuya ilişkin görüşmeleri sürüyor.

Avrupa Birliği, göç sorununun çözümü bakımından Türkiye'den başka katkı sağlayacak başka bir ülke olmadığını anladı.

AB ile vize serbestliği için Türkiye'den 72 beklenti var. Geri Kabul Anlaşması imzalandığı an, 11 kadar yasayı bitirmemiz gerekiyor. Bir tanesi kişisel verilerin korunması kanunu. Bunun taslağı hazır, ocak ayının hemen başında geçireceğiz. Diğerlerini, meclisin çalışma taslağı etkilenmesin diye bir paket halinde sunma kararı alındı. Yani 10 kadar yasa paket halinde sunulacak.

Türkiye'nin AB üyeliği konusunda ortaya atılan imtiyazlı ortaklık modeli gündemden kalktı, artık kimse imtiyazlı ortaklık konusunu konuşmuyor.