VİDEO | Bir adayı yok ettiler, şimdi sıra diğerinde: Hukuksuz yıkım başladı

AKP'nin Yassıada'yı 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' adı altında yok ettiği hukuksuz projede sona gelinirken, bir diğer hukuksuz inşaat çalışması Sivriada'da başladı.

Haber Merkezi

AKP'nin Mesa Holding eliyle Yassıada'da yaptığı yıkım bu kez Sivriada'ya sıçradı.

Yassıada'da yeşil bırakmayan ve adanın tamamını betonla dolduran Mesa Holding, şimdi de Sivriada'da hukuksuz bir yıkıma başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adalar Savunması, "Mesa Holding'in ve ortaklarının Yassıada'dan sonra Sivriada'yı da yok etmek için kurmaya çalıştığı şantiye, dozerlerle tarihi Bizans kalıntılarını ve doğal yaşamı yok eden gözükara bir yaşam düşmanlığıdır" dedi.


Sivriada'da Bizans manastır ve sarnıç kalıntılarının doğayı ve tarihi katledecek bir projeye başlamak için yok edildiğine vurgu yapan Adalar Savunması, "Hukuksuz, ruhsatsız, izinsiz kazı ve şantiye çalışması yürüten Mesa Holding ve ortakları suç işliyor. İstanbul ve Adalar tarihe ve doğaya karşı işlediğiniz suçların takipçisi olacak! Müzeler Müdürlüğü'nün ve belediyenin inşaatı durdurma ve tahribatı belgeleme girişimlerini yoksayan, hukuk tanımayan bu doğa ve tarih katliamına karşı Adalar ve İstanbul kamuoyunu Sivriada'ya sahip çıkmaya çağırıyoruz..." ifadelerini kullandı.

YASSIADA NE HALE GELDİ?

AKP'nin Yassıada'yı "demokrasi" adasına çevirme planı geride büyük bir yıkım bırakmıştı.

Adada yeşil adına bir şey bırakmayan ve binlerce ağacı katleden projenin öncesi ve sonrası: