Valiliğin salon vermediği oyun sokakta sahnelendi

Edirne Valiliği'nin salon vermediği Can Yücel şiirlerinden uyarlanan tiyatro oyunu sokakta sahnelendi.

Edirne Valiliği'nin, metninde "siyasi ve argo içerik" bulunduğu gerekçesiyle salon vermediği Can Yücel’in şiirlerinden uyarlanan tiyatro oyunu sokakta sahnelendi. 

Edirne'de Mayıs ayı başında Mimar Kemalettin Kültür ve Tiyatro Salonu’nda sahnelenmesi için başvurulan, Genco Erkal’ın Can Yücel şiirlerinden uyarladığı "Can" adlı tiyatro oyununa "uygun görülmediği" gerekçesiyle salon verilmemişti. 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, valiliğin kararının ardından oyunun trafiğe kapalı bir caddede oynanmasını teklif etmiş, teklife olumlu yanıt alınmasının ardından da oyun için hazırlıklar yapılmıştı.

'ZORAKİ SOKAĞA BIRAKTI'

Belediyenin caddeye kurduğu platformda oyunu sahneleyen yönetmen ve oyuncu Kemal Kocatürk tiyatronun mecburen sokağa taşındığını ifade ederek, "Bazen sokağa da ihtiyaç vardır. Sokağın dili de iyidir. Can Yücel gibi bir adam da sokağa çok yakışıyor. Bazıları bizi zoraki olarak sokağa bıraktı. Can baba zaten sokak diliyle konuştuğu için milli eğitim kendisini argo bulmuş, hem de siyasi bulmuşlar. Sanki siyasi olmak suçmuş gibi" dedi.

Tek kişilik tiyatro oyununda sahneye kırmızı bir merdivenle çıkan yönetmen ve oyuncu Kemal Kocatürk’ü aralarında Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi ilgiyle izledi.