Vali Yardımcısı AKP'li aday adayının tanıtımına katıldı

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli Vali Yardımcısı Fecri Fikret Çelik'in AK Partili bir aday adayının açıklamasına katılıp bir de konuşma yaptığını belirterek, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP'li Mehmet Hilal Kaplan, "Geçtiğimiz günlerde AKP Kocaeli milletvekili aday adayı Zeki Canşi, Kocaeli’de bulunan çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya geldi. Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Fecri Fikret Çelik de katıldı. Canşi’nin toplantısına katılan Vali Yardımcısı Çelik, bir de konuşma yaparak Zeki Canşi için destek istedi" dedi. Kaplan, "Toplantıda konuşan Çelik, 'Canşi değerli bir dostumuz. Adaylıklarla ilgili çalışmaları sürüyor. Kentimizin neredeyse yarısı Doğu ve Güneydoğu bölgesinden. Bu potansiyelin yüzbinlerce seçmeni var. Ancak temsiliyeti beklendiği noktada değil. Bölgemizin temsiliyeti adına Canşi’nin milletvekili adaylığının doğru olacağı kanaatindeyim' demiştir. Devletin bürokrat ve idarecilerinin tarafsızlıklarını koruyarak herkese eşit bir mesafede davranması gerekirken, Kocaeli Vali Yardımcısı bu tutumuyla ve açıklamalarıyla taraf olduğunu göstermiştir" diyerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Basına da yansıyan bu durum, vali yardımcısının devletin imkanlarını ve konumunu kullanarak iktidar partisinin yanında olduğunu göstermesi, görevi kötüye kullanma olarak da nitelendirilmektedir. Kocaeli halkı tarafından bulunduğu makamı siyasi beklentileri doğrultusunda kullandığı yönünde kanı oluşan vali yardımcısı hakkında, Bakanlığınız yada Kocaeli Valiliği tarafından bir inceleme başlatılmış mıdır? Kocaeli Vali Yardımcısı bu tutumuyla ve açıklamalarıyla taraf olduğunu göstermiştir. Yaklaşan seçim sürecinde bu tarz olayların yaşanmaması için idareci ve bürokratların taraflı davranmalarını önleme adına bir genelge yayınlamayı düşünüyor musunuz?"