Üzerinde eldiven çıktı, kesin kaldırım söküyordur!

Hasan Ferit Gedik davasına destek için gelip adliye önünde gözaltına alınan 15 kişi hakkında 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Gözaltına alınan K.B.'nin üzerinden bir çift eldivenin çıktığı belirtilen iddianamede "Söz konusu eldivenin kolluğa taş atmak için kaldırım taşlarını sökmek amacıyla kullanıldığı anlaşılmıştır" iddiasına…

Maltepe Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan mafya saldırılarına ilişkin geçtiğimiz Nisan ayında Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya gelip adliye önünde gözaltına alınan 15 kişi için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 15 kişi, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1,5 yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve grubun adliyedeki duruşmaya katılmak amacıyla geldiklerini beyan etmelerine karşın içeri alınmadıkları,  buna karşılık da "Baskılar bizi yıldıramaz", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Çeteler vuruyor, AKP koruyor" sloganlarını atmaya başladıkları kaydedildi.

TAKVİM SUÇ DELİLİ OLDU
Gözaltına alınanlardan 4'ünün üzerinden kartvizit şeklinde 2015 yılı "Halk Cephesi" takvimi çıktığı anlatılan iddianamede, "Kartvizitin ön yüzünde Halk Cephesi ibareli, yüzünü DHKP/C'nin simgelerinden olan kırmızı bez ile kapatan, elinde sapan bulunan resmin bulunduğu, Halk Cephesi isimli yapılanmanın DHKP/C örgütünün halk yapılanması olduğunun kabul edildiği anlaşılmıştır" denildi. Gözaltına alınan K.B.'nin üzerinden bir çift eldivenin çıktığı belirtilen iddianamede, "Söz konusu eldivenin yasadışı eylemlerde parmak izi bırakmamak, kolluk güçlerince eylemi dağıtmak için kullanılan gaz fişeklerini gruptan uzaklaştırmak veya kolluğa taş atmak için kaldırım taşlarını sökmek amacıyla kullanıldığı anlaşılmıştır" iddiasına yer verildi. 

8'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
DHA'da yer alan habere göre, 15 kişi hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından 1 yıl 6'şar aydan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

15 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.