Utku Kalı davasında savcı 'beraat' istedi

Reyhanlı Katliamı'na ilişkin istihbarat belgelerini sızdırmak suçlamasıyla yargılanan Utku Kalı hakkında savcılık, açıkladığı mütalaada beraat kararı verilmesini talep etti.

Haber Merkezi

Reyhanlı Katliamı'na ilişkin jandarma istihbarat belgelerini sızdırdığı iddiasıyla yargılanan Utku Kalı'nın tutuksuz olarak yargılanmasına Amasya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

SAVCILIK: BERAAT ETMELİ

Mütalaada, "Suçlamalarla ilgili tek delilin arama sırasında bulunduğu ve sanığa isnat edilen suçun niteliği itibariyle adli yargının görev alanına girdiği" hatırlatıldı. Askeri savcının arama talimatı doğrultusunda sanığın ve savcılığın hazır bulundurulmadığı ve delil olarak belirtilen telefonda usule uygun veri araştırılması yapılmadığını belirten savcılık, "Delilin mevcut haliyle usule aykırı olarak elde edildiğini" vurguladı.

Savcılık, AİHM ve Yargıtay içtihatlarını da göz önüne alarak, usule aykırı elde edilmiş delil nedeniyle mahkumiyet kararı verilemeyeceğini belirtti. Utku Kalı'nın beraat etmesini istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Söz hakkı verilen Utku Kalı'nın avukatı Erdem Celalettin Türem, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarını sunmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme, açıkladığı ara kararında, avukatın talebini kabul etti. Duruşmayı 4 Şubat 2016'ya erteledi.