Üniversitelerde üç sömestr uygulaması geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kıdem tazminatlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapacaklarını söylerken, üniversitelere ilişkinse "üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yaygınlaştıracağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programı'nı tanıttığı konuşmada, işsizlik sigortasına ilişkin yeni düzenleme hazırlığında olduklarını söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla ilgili sosyal taraflarla istişare halinde gerekli mevzuat düzenlemelerini yapacağız. İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarını esnetmek ve yararlanma sürelerini artırmak için mevzuat çalışması yapacağız.

Uzaktan eğitim sistemi kuracağız ve buna işlerlik kazandıracağız. Sosyal yardımla istihdam arasında bağlantı kuracağız. Çalışmaktansa sosyal yardım alayım diye çalışılmamasının önüne geçeceğiz.

Uygulamalı eğitimleri yaygınlaştırarak okul ve iş dünyası arasındaki ilişkileri güçlendireceğiz. Meslek liselerini yeni bir reformla iş gücüne katkı sağlama konusunda geliştireceğiz.

Fabrikaların sektörlerine yönelik özel mesleki ve teknik eğitim okulu açabilmeleri için düzenleme yapacağız.

Üniversitelerde 3 sömestr uygulamasını yaygınlaştıracağız.

Ortaokul ve liselerde bireysel yetenekleri öne çıkartacak rehberlik sistemini geliştireceğiz.