Üniversitede polis tacizi: Önce fotoğrafını çekti, sonra 'zavallı seni' dedi!

İstanbul Üniversitesi’nde bir kadın personel sivil polisin sözlü tacizine uğradı. Polis tarafından izni dışında fotoğrafı çekilen üniversite çalışanı, fotoğrafının neden çekildiğini sorduğunda, “Zavallı seni. Personel olsan ne olur, polisin yürüdüğü yoldan yürüyemezsin” ifadeleriyle karşılaştı.

Haber Merkezi

Polislerin üniversitelerde artan taciz ve saldırılarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul Üniversitesi’nde 10 Aralık 2014 tarihinde bir kadın personel sivil polisin sözlü tacizine uğradı. Kampüs içinde bir binadan diğerine yürüdüğü sırada sivil polis tarafından izni ve bilgisi dışında fotoğrafı çekilen üniversite çalışanı, fotoğrafının neden çekildiğini sorduğunda, “Zavallı seni. Personel olsan ne olur, polisin yürüdüğü yoldan yürüyemezsin!”, “Seninle aynı havayı soluyorum ne kötü!” gibi hakaretlerle karşılaştı.

Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Meclisi tarafından konuya ilişkin yapılan "Üniversitelerde Polis Tacizine Kim İzin Veriyor?" başlıklı açıklamada duruma tepki gösterilirken, "güvenlik, ancak çalışma barışını sağlayacak, polisten arındırılmış ve özgür bir üniversitede söz konusu olabilir" denildi.

"Bilimin ve özgür düşüncenin merkezi olması gereken üniversiteler polis ablukası altında" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şöyle denildi:

Polis baskısının ne yazık ki sıradanlaştığı ve öğrencilerin ve üniversite personelinin, polisin fişleme, taciz ve tehdit niteliğindeki davranışları karşısında kendi güvenliklerinden endişe eder hale geldiği İstanbul Üniversitesi’nin Rektörüne, sivil polisin hangi yetkiyle Üniversitede bulunduğunu soruyor ve ilgili sivil polis memurunun taciz ve tehdit oluşturan davranışlarından dolayı hakkında ceza soruşturulması açılması için gerekli başvuruların derhal yapılmasını talep ediyoruz.