Ülkü Ocakları'yla görüştükten sonra Erdoğan'a giden Sancar Nobel'i TSK'ya verdi

Türkiye'ye gelen Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ın hayli yoğun bir programı vardı.

Prof. Dr. Aziz Sancar, kendisine verilen Nobel Kimya Ödülü'yle birlikte Türkiye'ye geldi. Aziz Sancar'ın görüşme trafiği ve bu görüşmeler sırasında yaptığı açıklamalar epey ilginçti.

Türkiye'ye gelen Sancar, önce Ülkü Ocakları yöneticisiyle görüştü. Ardından Erdoğan'ın sarayına geçti. Sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'na giden Sancar, ödülü Genelkurmay'a emanet etti. "Erdoğan'dan Allah razı olsun" diyen Sancar, Osmanlı'ya olan hayranlığını anlattı, ödülünse Anıtkabir'de sergilenmesini istediğini söyledi. Sancar, ödülün Atatürk'e ve cumhuriyete hediye ettiğini belirtti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular, Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye gelen Aziz Sancar ve ailesiyle, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir araya geldi. Adana Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın Adana'da düzenlediği bilgi yarışmasına Prof. Dr. Aziz Sancar adının verilmesi üzerine, Prof. Aziz Sancar'ın ağabeyi tarafından Ankara'ya davet edilen Uzunlular, Prof. Aziz Sancar'a, Adana'da düzenlenen Aziz Sancar Bilgi Yarışması'nın görüntüleri izletti, fotoğraflarını gösterdi.

Kendi adına düzenlenen yarışmanın görsellerini izleyen Prof. Aziz Sancar, Yunus Uzunlular'a teşekkür etti. Yunus Uzunlular, "Ocağa giden genç Atatürk olur, Alparslan olur, Fatih olur' demiştik ama eksik söylemişiz. 'Ocağa giden genç Prof. Aziz Sancar olur' ibaresini de eklememiz gerek bundan sonra" dedi.

SANCAR, BEŞİKTAŞ ÜLKÜ OCAKLARI KURUCUSU
İHA'da yer alan habere göre, Beşiktaş Ülkü Ocakları kurucularından olan Prof. Aziz Sancar da Yunus Uzunlular'ın ilgisine müteşekkir olduğunu ifade ederek, Ankara'da konaklayacağı otele Yunus Uzunlular ve eşini de davet etti.

SANCAR'DAN ERDOĞAN'A: ALLAH RAZI OLSUN
Esenboğa Havalimanı VİP Salonu'ndan çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sancar, "Bu kadar sevildiğimi bilseydim daha önce gelirdim. Gerçekten çok duygulandım" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel daveti üzerine geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Çok sağolsun çok ilgi gösterdi. Allah razı olsun" dedi.

ÖDÜLÜ TSK'YA TESLİM ETTİ
Nobel Kimya ödülü sahibi Aziz Sancar bu sabah Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'la karargahta görüştüğünü söyledi. 

Sancar, Nobel için kendisine verilen madalya ve sertifikayı Orgeneral Akar'a teslim ettiğini 19 Mayıs tarihinde de Anıtkabir'e giderek Atatürk’e hediye edeceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki Sancar-Erdoğan görüşmesi basına kapalı görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Görüşmeye Sancar'ın eşi Gwen Sancar da katıldı. 

'OSMANLI TARİHİYLE GURUR DUYUYORUM'
Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü sırada, A Haber'de kendisiyle yapılan özel röportaj ekranlara geldi. Aziz Sancar burada yaptığı açıklamalarda Osmanlı tuğrasının yer aldığı kravatın hatırlatılması üzerine "Bizim bu topraklardaki tarihimiz Selçuklular ve Osmanlılar da dahil olmak üzere 1000 yıllıktır. Osmanlı tarihiyle her zaman gurur duydum" dedi.