Uğur Mumcu evinin önünde yapılan törenle anıldı

Bombalı saldırı sonucunda hayatını kaybeden gazeteci - yazar Uğur Mumcu, evinin önünde yapılan törenle anıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde, arabasına konan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci, araştırmacı, yazar Uğur Mumcu ölümünün 22. yılında Ankara’da düzenlene törenle anıldı. ANKA'da yer alan habere göre, Mumcu'nun cenazesinin kaldırıldığı günün kar yağışlı olmasına gönderme yapılarak ağaçlara şemsiye asıldı.

Törene, CHP Genel Başkanı Kema Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Deniz Baykal'ında aralarında bulunduğu CHP milletvekilleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ölümünün 22. yılı nedeniyle, adı verilen sokaktaki evininin önünde düzenlenen törende Uğur Mumcu'nun sevdiği türküler seslendirildi. Daha sonra Mumcu’nun kaleme aldığı “Sorumlu olmak” makalesi okundu.

Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Mumcu'nun öldürülüşünden bugüne 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, "21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu'ydu. O'nu her zaman saygıyla anıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu, Baykal ve Mumcu ailesi ile "Faili Meçhuller" anıtına çelenk koydu. Daha sonra Mumcu ailesi ile Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu'nun anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bıraktılar. Yakılan mumların ardından Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitleri adına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından anma sona erdi. 

Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirmişti. Uğur Mumcu'nun 22 yıl önce, 51 yaşındayken katledildiği saldırıda kullanılan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı, mahkûm edildi, ancak cinayetin arkasında hangi güçlerin bulunduğu bugüne kadar aydınlatılamadı.