'Tüzel, bakanlık görevini partimizin kararı doğrultusunda reddetti'

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in geçici hükümette yer almamasıyla ilgili olarak, “Kurucu genel başkanımız kendisine teklif edilen bakanlık görevini partimizin kararı doğrultusunda reddetti.” dedi.

Çorum’da düzenlenen Dünya Barış Günü panelinde konuşan EMEP Genel Başkanı Gürkan, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in kendisine sunulan bakanlık teklifini reddetmesi hakkında sorulan bir soruyla ilgili olarak şunları söyledi:

EMEP olarak yaptığımız değerlendirmede, yeniden seçim kararının bir seçim hükümeti ve aynı zamanda bir savaş hükümeti olacağını düşündük. Bu savaş hükümetinde yer almanın doğru olmayacağı yönünde bir karar verdik. Kurucu genel başkanımız Levent Tüzel de kendisine teklif edilen bakanlığı partimizin kararı doğrultusunda reddetti. Ama şunu biliyoruz HDP ile ittifak halinde seçimlere girdik. Farklı bir partiyiz ama demokrasi mücadelesinde ittifak halinde mücadeleye devam edeceğiz. Kimi kritik noktalarda ayrı düşünebiliriz. Bu HDP içinde bir çatlak olarak değerlendirilmemeli.