Tuvalet kağıtlarının rulosunu genişletip, miktarını azalttılar

Şirketlerin tuvalet kağıtlarının miktarının azaldığı, bunun belli olmaması için şirketlerin ruloları genişlettiği aktarılıyor.

Haksız fiyat artışıyla ilgili denetimler fırsatçıları durdurmadı. "Döviz kuru" nedeniyle Eylül'de yüzde 100 oranında zamlanan tuvalet kağıtlarının fiyatı düştü ama bu kez de rulosu genişledi, kağıdı azaldı.ı

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre;En çok zamlanan ürünlerden biri de tuvalet kağıdıydı. 32'li tuvalet kağıdının fiyatı Eylül'de 30 liradan 60 liraya kadar yükseldi.

Denetimlerin ardından fiyatlar bir miktar düştü ama bu kez tuvalet kağının içindeki rulo genişledi. Rulonun iç çapı genişletilip daha az kağıt sarılarak tüketicinin bu kurnazlığı fark etmesi engellendi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bu durumu fark ederek sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaşlar, şikayetlerini şöyle dile getirdi:

"Rulonun genişletildiğini tesadüfen fark ettik. Önceden boş tuvalet kağıdı rulolarından anasınıfında etkinlik yapardık. Çocuklaruın eli içine giremezdi. Şimdi kollarına kadar giriyor. Ayrıca rulonun içi genişlediği için astığımız yerden düşüyor."

MİLİM MİLİM KÜÇÜLDÜ

Yapılan hileler bununla da bitmedi. Tuvalet kağıtlarının bir yaprağının eni ve boyu da küçültüldü. Normalde 10 cm olan tuvalet kağıdının eni, 9,5 cm'e indirildi. Uzunlukta da ince bir ayar yapıldı. 12.5 cm olan tuvalet kağıdının tek bir yaprağının uzunluğu 12.3 cm'e düşürüldü.

Böylece bazı üreticiler hem zam hem de gramaj oyunlarıyla daha fazla kâra geçti. Bazı tuvalet kağıtlarını gevşek sarılarak uzunluğunun azaltıldığı bu yüzden de çabuk bittiğiyle ilgili şikayetler geliyor.