TÜSİAD Başkanı'ndan 'Berat Albayrak' açıklaması

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Berat Albayrak'a ilişkin, 'Sayın Berat Albayrak ve özel sektörden değerli Bakanımız eminim makro ekonomik istikrarı koruyan, enflasyon başta olmak üzere problemleri geride bırakacak önemli ekonomi programını ortaya koyacaklardır' dedi.

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yeni bakanlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bloomberg HT'ye konuşan Bilecik, daha kuvvetli makro ekonomik prorgamların uygulamaya konması gerektiğini belirterek "Yeni bir süreç, yeni bir deneyim başladı, özel sektörden katılımın daha fazla olduğu bir sistemi izliyoruz. Bunun olumlu neticileri olmasını temenni ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde dünyada gerek demokrasi, gerek teknoloji ve gerek ekonomi için farklı bir sınav dönemindeyiz, daha yüksek standartlarda demokrasi yönetimine ihtiyaç var. Daha kuvvetli makro ekonomik istikrarı ortaya koyan programı da uygulamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Bilecik açıklamasına "Sayın (Hazine ve Maliye Bakanı) Berat Albayrak ve özel sektörden değerli Bakanımız eminim makro ekonomik istikrarı koruyan, enflasyon başta olmak üzere problemleri geride bırakacak önemli ekonomi programını ortaya koyacaklardır" şeklinde devam etti.

Bilecik, ekonominin yanı sıra dış dünyayla olan diplomatik ilişkilerin de önemli olduğunu belirterek "İyi dış politika kuvvetli ekonomi için olmasa olmazdır. Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok, bir an önce programların hayata geçirilmesi, bu programların uygulamaya konması gerekir" yorumunu yaptı.