Türmen'den '14 Aralık' eleştirisi: Türkiye hızla diktatörlüğe yürüyor

CHP'li Rıza Türmen, cemaata yakınlığı ile bilinen medya organlarına yönelik operasyonu eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, cemaata yakınlığı ile bilinen medya yönelik 14 Aralık Operasyonu’yla ilgili olarak, “Olup bitenleri endişeyle takip ediyoruz. Türkiye hızla diktatörlüğe doğru yürüyor" dedi. 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Türmen, çoğu basın mensubu 27 kişinin gözaltına alındığını bu sayınının artabileceğini söyledi. 

Türmen “Burada büyük bir hukuksuzluk zinciri var. Önce sulh ceza hâkimlikleri kuruluyor, sonra operasyon başlatılıyor. Sulh ceza hâkimliklerine iktidara yakın hâkimler atanıyor. Rıza Sarraf'ı tahliye eden hâkim, şimdi bu soruşturmada kararı veren hâkim” dedi. 

CHP'nin cemaatle aynı görüşleri paylaşmadığını söyleyen Rıza Türmen “Kim özgürlüğünden mahrum bırakılmışsa CHP onun yanındadır. Bizim özgürlükleri savunmamız cemaati savunduğumuz anlamına gelmez. Daha önce de Balyoz'daki hukuksuzluklara karşı çıkıyorduk, bugün de yaptığımız aynı şey” diye konuştu.

Tutuklamayı kolaylaştırmak için “makul şüphe” şartının getirildiğini anlatan Türmen,  dosyaya getirilen kararı nedeniyle, avukatların neye itiraz ettiklerini bilmediğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, operasyondan 3 gün önce “Bu ihanet şebekesini çökerteceğiz” dediğini de hatırlatan Türmen, “Önce Cumhurbaşkanı açıklama yapıyor, sonra operasyon başlıyor. Bu bile ne kadar siyasi saiklerle hareket edildiğini gösteriyor” yorumunu yaptı.