'Türkiye trans cinayetleri sıralamasında Avrupa'da 1. sırada'

İstanbul Avcılar'da trans kadın Alev'in öldürülmesi Ankara'da düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Bir araya gelen LGBT'ler, "Trans cinayetleri politiktir" dedi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Heykeli önünde toplanan LGBT'ler (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Gey) kalbinden bıçaklanarak öldürülen Alev’in davasını takip edeceklerini belirtti. 

Basın açıklamasında trans kadınların yaşamın her alanında maruz kaldıkları nefret, ayrımcılık ve dışlanmanın sistematik bir şekilde devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Devlet trans kimlikleri görmezden gelerek, yasal haklarından da mahrum bırakılmalarına neden olmaktadır. Transların uğradıkları saldırıların görmezden gelinmesi politik bir tutumdur. Bu nedenle bugün aynı zamanda trans cinayetleri politiktir demek için de toplandık” denildi.

Açıklamada Türkiye'nin trans  cinayetleri sıralamasında dünyada 9. Avrupa’da 1. sırada yer aldığı, transların öldürüldüğü vakalarda polisin etkin soruşturma yürütmeyerek, yargının ise nefret saiki ile işlenen bu cinayetlerde “haksız tahrik” indirimleri uygulayarak katilleri adeta ödüllendirdiği vurgulandı.

Liseli LGBTİ'nin çağrısıcı olduğu basın açıklamasına Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ve Kaos GL üyeleri de destek verdi.