Tuğrul Türkeş'ten 'kaset' iddiasına yanıt

Seçim hükümeti için kendisine teklif edilen bakanlık teklifini kabul eden ve MHP'den tepki gören Tuğrul Türkeş, hakkında ortaya atılan 'kaset' iddialarına yanıt verdi.

MHP'nin aldığı parti kararına rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklfini kabul eden Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "kaset şantajına maruz kaldığı" iddialarını ilişkin olarak, "Utanacağım bir özel görüntüm yok. 60 yaşında bir insanın, bir bayanla görüntümü gizlice çeken olduysa da çeken utansın. Bunu söyleyen beyinsizdir. Gizleyeceğim bir şey yok ki şantaj yapılsın" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun davetini kabul ederek seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Tuğrul Türkeş'e partisi MHP'den sert tepki gelmişti. "Kesin ihraç" istemiyle "tedbirli olarak" Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen Türkeş, Sabah gazetesinden Uğur Becerikli'nin sorularını yanıtladı.

Sabah gazetesine konuşan Türkeş şöyle konuştu:

"Bu saçmalıkları söyleyenlerin seviyesine mi ineyim? Beni bilenler biliyor. 12-13 yıldır bekar bir insanım. Özel hayatımın hesabını da yalnızca çocuklarıma veririm. Bir bayan arkadaşım olduğunu zaten saklamıyorum. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde, Çankaya Köşkü'nde verilen bir eşli davete, bayan arkadaşımla birlikte katıldım. Utanacağım bir özel görüntüm yok. 60 yaşında bir insanın, bir bayanla görüntümü gizlice çeken olduysa da çeken utansın. Bunu söyleyen beyinsizdir. Gizleyeceğim bir şey yok ki şantaj yapılsın"