Tuğrul Türkeş: Bahçeli 7 Haziran gecesi 3 telefon görüşmesi yaptı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran gecesi 3 telefon görüşmesi yaptığını iddia etti.

MHP vekiliyken, AKP lideri Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu geçici hükümette yer almayı kabul eden daha sonra MHP'den ihraç edilen ve son olarak da AKP'den milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş açıklamalarda bulundu.

Türkeş, "Bu geçen 3 ay süre içerisindeki CHP'nin blok, Sayın Bahçeli'nin 'hayır' siyaseti, haliyle vatandaşa 'koalisyonun da çok başarılı olmayacağını' gösterdi. Kamuoyu yoklamaları şimdi AK Parti'ye tekrar bir yöneliş olduğunu ve Allah'ın izniyle 1 Kasım'da tek başına AK Parti iktidarı çıkacağını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Türkeş, "Rahmetli Türkeş hayatta olsaydı, MHP'nin genel başkanı olsaydı, Türkiye bu krizi yaşamazdı, 7 Haziran'dan üç gün sonra MHP-AK Parti koalisyonu kurulmuş olurdu" dedi.

'BAHÇELİ ÜÇ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI'
Devlet Bahçeli’yle ilgili bir iddiada da bulunan Türkeş, “Sayın Bahçeli, 7 Haziran gecesi, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Başkanlık divanı üyeleri ile görüşmedi. Ancak kimse ile görüşmediği dakikalarda 3 telefon görüşmesi yaptı. Kimlerle telefonla görüştüğünü bilmiyorum ama 3 telefon görüşmesi yaptığını biliyorum" şeklinde konuştu.

Türkeş, seçimden sonraki süreçte Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında görüşme olduğuna dair kuvvetli  bilgiler olduğunu da savundu.