TRT sanatçı sınavında akraba ayrımcılığı iddiası

TRT'nin Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çoksesli müzik, tonmayster stajyer sanatçı sınavında usulsüzlük yaptığı iddiaları Meclis'e taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TRT’ye Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çoksesli müzik, tonmayster stajyer sanatçı sınavına altı bin kişinin müracaat ettiği ama kazananların Seçici Kurul’da bulunanların birinci dereceden akrabaları ve hatta çocukları oldukları iddiasını Meclis’e taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“TRT’ye Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çoksesli müzik, tonmayster stajyer sanatçı sınavına altı bin kişinin müracaat ettiği ama kazananların Seçici Kurul’da bulunanların birinci dereceden akrabaları ve hatta çocukları oldukları iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise, kazananlar kimlerdir ve Seçici Kurul’da bulunanlar ile akrabalık dereceleri nedir?

Komisyon Başkanı'nın oğlunun kazananlar arasında olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu kişi kimdir ve kaç puanla sınavı kazanmıştır?

TRT’ye Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çoksesli müzik, tonmayster stajyer sanatçı sınavına girip kazananlar arasında bir imam olduğu iddiası doğru mudur?

TRT’ye Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, çoksesli müzik, tonmayster stajyer sanatçı sınavını kazananlar hangi bölümlerden mezun olmuşlardır?

Sınav ve mülakatlarda kamera kullanılmadığı iddiası doğru mudur?

Sınavı kazananların puanlarının açıklanmadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise sınavı kazananların puanlarının açıklanmamasının sebebi nedir?

Yedek listelerinin açıklanmadığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise yedek listelerinin açıklanmamasının sebebi nedir?

Konu ile ilgili TRT tarafından kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?

Sınavı kazananların puanlarının açıklanacak mıdır?”