Trafik cezaları 'cebinize' gelecek

Vatandaşların ellerine ulaşmayan tebligatlar sebebiyle faiz ödemek durumunda kaldığı trafik cezaları, kısa mesajla bildirilecek.

Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı'nın hazırladığı, "Bürokrasi ve Kırtasiyeciliğin Azaltılmas ı Planı'na göre, trafik cezaları, vergi borçları ve otoyollardan hatalı geçiş gibi durumlar, vatandaşlara kısa mesaj ve elektronik posta yolula ücretsiz olarak bildirilicek.

Sabah'tan Tarık Işık'ın haberine göre, tebligatı aylar sonra yapılan trafik cezaları tarihe karışacak. Mezuniyet durum bilgileri, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi e-Devlet kapısından barkodlu olarak verilecek. Bakaya durum bilgisi, ilgilisine SMS ve e-posta yoluyla bildirilecek. Kimlik yerine geçen belgelerin kaybolması halinde kolluk birimlerinden tutanak alınması uygulamasına son verilecek.

Gelir/kira beyannamesi vatandaşlar adına Maliye Bakanlığı'nca oluşturulacak. Düzenleme yıllık 26 milyon yevmiye kaydı ile 3.5 milyon kişi ve 2.7 milyon tüzel kişiyi ilgilendiriyor. Böylece 16.7 milyar TL olan merkezi yönetim kamu idareleri kırtasiye giderlerinden yüzde 30 tasarruf sağlanacak.