TMSF Bank Asya'ya el mi koydu?

Havuz medyasında TMSF'nin yönetimine atamalar yaptığı Bank Asya'ya tamamen el konduğu yönünde haberler yer aldı. Bank Asya'nın avukatı ise iddiaları reddediyor.

Haber Merkezi

Akşam saatlerinde havuz medyasında çıkan haberlerde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Gülen Cemaati'ne yakınlığı nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş açtığı Bank Asya’nın tamamına el koyduğu iddia edildi. Bir süredir bu yönde söylendiler devam ediyor, Twitter'da Fuat Avni hesabından Erdoğan'ın öncelikli hedeflerinden birinin Bank Asya olduğu yönünde bilgiler veriliyordu. 

Bank Asya'nın avukatı Süleyman Taşbaş ise havuz medyasında TMSF'nin Bank Asya'yı fona devrettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Samanyoluhaber.com'a yaptığı açıklamada Avukat Taşbaş şöyle dedi: 

71. maddeden önce ilgili düzenlemede 67. 68, 69 ve 70. maddelerin işletilmesi gerekir. Bu maddeler el koymadan önceki tedbirleri içerir. Bu maddeler uygulanmadan 71. maddenin uygulamaya konması söz konusu değildir. Kaldı ki Bank Asya'nın fona devredilmesi için gerekli herhangi bir durumda yoktur. Bu ay içerisinde mevcut geçici yönetim, bankanın yılın ilk 3 ayında net 13 milyon TL kar elde ettiğini açıkladı. Ayrıca istenen belgelerin %91'i BDDK'ya teslim edildi. Bu şartlar altında el koymak bir yana banka asıl sahiplerine teslim edilmelidir.

Bank Asya'daki durum belirsizliğini koruyor.