Ticaret Bakanı Pekcan: Fiyatlara yüzde 200-300 zam yapmışlar, bunu tespit ettik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, enflasyona ilişkin konuşarak 'Bazı fırsatçılar yüzde 200-300 fiyatlara aşırı zam yapmışlar, bunları tespit ettik, bu firmalarla, üreticilerle iletişime geçtik, kendilerinden savunma istedik, etiketlerde hatalar tespit ettik ve bu yönde de cezaları uyguladık' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Delegeler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada enflasyonla ilgili olarak şunları söyledi:

"Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir ürünleri tüketmesi, Türk malı algısının güçlenmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede, Bakanlık olarak tüm paydaşlarımız ile beraber Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na tam destek veriyor, bu konuda üstümüze düşen her türlü görevi yapıyoruz. Bu kapsamda, Hal Kanunu olarak bilinen 5957 sayılı Kanunu değişikliğine ilişkin çalışmalarımızı hızlandırdık. Haksız fiyat artışlarının önlenmesi yönünde çalışmalarımızı güncelliyoruz. Bir yandan da iç piyasada spekülasyon yaratarak tüketicimize zarar veren uygulamaların önüne geçmek için denetimlere devam ediyoruz."

'BEN SERBEST PİYASADAN YANAYIM'

Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben serbest piyasa ekonomisinden yanayım. Bu denetimleri bu geçiş döneminde zorunlu olduğumuz için gerçekleştiriyoruz. Bu süreci atlatır atlatmaz bu denetimlere son vereceğiz. Ancak sizlerin de bildiği gibi bazı fırsatçılar yüzde 200-300 fiyatlara aşırı zam yapmışlar, bunları tespit ettik, bu firmalarla, üreticilerle iletişime geçtik, kendilerinden savunma istedik, etiketlerde hatalar tespit ettik ve bu yönde de cezaları uyguladık. Ancak sizlerin bu süreçten zarar görmemeniz için gereken özeni ve hassasiyeti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz."