THY kalkışa dek tuvaleti kapatacak, uçağa güvenlik görevlisi alacak

Art arda yaşanan asılsız bomba ihbarlarının üzerine THY yeni önlemler aldığını duyurdu. Uçağın tuvaletleri kilitlenerek kalkışa kadar kullandırılmayacak. Ayrıca uçak güvenlik memuru ve güvenlik eğitmeni alımı yapılacak.

THY, tuvaletlerde bulunan asılsız bomba notlarının önüne geçmek için yeni önlemler aldığını duyuruldu.

Habertürk'ün haberine göre, önlemler kapsamında kabin personeli kendi bölgesindeki güvenlik kontrolünden sorumlu olacak. Uçak sefere çıkmadan önce kabin içinde yapılan güvenlik kontrolleri öncesi, kabin ekibi dışında uçakta kimse bulunmayacak. Uçakta güvenlik kontrolü sonrası görevi sebebiyle kabine girmesi gereken kişiler kabin personeli gözetiminde uçağa girecek.

Tuvalette raf ve dolap içleri, kapı arkalarında yapılacak sıkı bir kontrol sonrası uçuş emniyetini tehdit eden bir durumun olup olmadığına bakıldıktan sonra herhangi bir olumsuz durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenecek. Tuvaletler kalkış sonrasına kadar kullandırılmayacak. Tuvaletlerde uçuş emniyetini tehdit eden bir olumsuz durum olmaması halinde de uçağın kapısı kapatılacak.

Ayrıca uçak güvenlik memuru ve güvenlik eğitmeni alımı yapılacak. Başvuru için 1988 ve 1992 tarihleri arasında doğmuş olmaları gereken güvenlik memur adaylarının görevi gereği fiziksel aktiviteleri yerine getirebilecek olmaları ve seyahat engeli bulunmaması istenecek.