Terfi için Romanlara operasyon yapıyorlar

CHP'li Milletvekili Özcan Purçu, Edirne'deki bir Roman mahallesinin tatbikat alanına dönüştürüldüğünü, polislerin, mahalleye yapılan operasyonları terfi almak için yaptığını söyledi.

Edirne'nin Keşan ilçesinde Roman yurttaşların yaşadığı mahalleye gerçekleştirilen operasyona CHP'li Özcan Purçu tepki gösterdi. Purçu,"polisin basına çıkması için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Edirne Keşan'da, Romanların yaşadığı mahalleye gerçekleştirilen polis operasyonuna tepki gösterdi. Operasyonun tutarlı bir sebep olmadan yapıldığını söyleyen Purçu, "bu baskın tamamıyla Roman mahallelerinin tatbikat alanı olmasıyla alakalıdır. Polisin basına çıkması için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır. Ayrıca bu, tamamıyla etnik köken ayrımcılığının pekiştirilmesine yönelik operasyondur" diye konuştu.

Operasyonda 45 kişinin gözaltına alındığını, iki kişininse polise karşı koyduğu iddiasıyla tutuklandığını ifade eden Purçu, "operasyonla sonuç arasında büyük bir tutarsızlık, çelişki vardır" ifadesini kullandı. Purçu, operasyonu kınadığını belirterek, defalarca aradığı Keşan ilçe Emniyet Müdürü'nün telefonlarına çıkmadığını da kaydetti.