Tepki çeken madde kabul edildi: Polis 48 saat gözaltına alabilecek

İç Güvenlik Paketi'nde yer alan "polise 48 saat gözaltına alma yetkisi" veren madde kabul edildi.

İç Güvenlik Paketi'nin en tartışmalı maddelerinden biri daha kabul edildi. Polise 48 saate kadar gözaltına alma yetkisi tanıyan madde Genel Kurul'dan geçti. Bu madde, polise "savcılık" yetkisi verilmesi ve gözaltında "kayıpların" yaşanacağı kaygıları nedeniyle tepkilere neden olmuştu.

Skandal madde, AKP’nin "evet" oyları ile yasalaştı. 254 oyun 211’i evet, 43'ü ise ret oldu.

Böylece bu gece mecliste paketin 11. 12 ve 13. maddeleri kabul edilmiş oldu. 

'GRUP TOPLANTISI' KAVGASI

Oylamadan sonra MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP’li milletvekilleri, ertesi gün saat 10.30’da partilerinin grup toplantılarının olduğunu anımsatarak oturumun kapatılmasını istedi. Oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut’un bir saat ara vererek süreci uzattığını iddia eden Vural’a, MHP’li vekiller destek verdi. 

AKP sıralarından “Muhalefet ağlamaya başladı” sözlerinin duyulması, Genel Kurul’da tansiyonun bir anda artmasına neden oldu. AKP'Lİ ve MHP’li milletvekilleri bir anda birbirleri üstüne yürümeye çalıştı. Grup yetkilileri milletvekillerin arasına girdi. Başbakan Davutoğlu’nun yurtdışında olmasından dolayı AKP haricinde diğer siyasi partilerin bugün grup toplantıları var. Sadık Yakut ise MHP’nin talebine karşılık “Grup Başkanvekilleri ile anlaşın” diyerek oturuma ara verdi.