TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na erkek sözcü seçildi

TBMM'de komisyonlar belirlendi. 20 üyesinin kadın milletvekilinden oluştuğu 26 kişilik Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu sözcülüğüne bir erkek vekil getirildi.

TBMM'de yeni dönem komisyonları seçimleri yapılıyor. 20 kadın vekilin yer aldığı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nda sözcülük görevi bir erkek milletvekiline verildi.

TBMM’de 20 kadın ve 6 erkekten oluşan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, HDP’li Katip Üye Filiz Kerestecioğlu ile yine Komisyon Üyesi Besime Konca’nın itirazına rağmen kendisine erkek sözcü seçti. 15 AKP’linin olduğu komisyondan, AKP’li erkek sözcünün kazandığı liste 18 oy aldı.

Konuyla ilgili Evrensel'e konuşan HDP’li Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Besime Konca, kadın ve erkekler arasındaki eşitsizliği giderecek komisyonun sözcüsünün kadın olması gerektiğini vurguladılar. Kerestecioğlu ve Konca, sözcünün erkek seçilmesinin komisyonun çalışmaları, niteliği ve politikaları açısından kendilerinde endişe yarattığını ifade etti. 

 

Besime Konca, başkan yardımcılarından birinin erkek olması önerisi yaptığını ifade ederek, “Kadın temsiliyeti ortada. AKP’nin kadına bakışı, zihniyeti ortada. Kadına nasıl baktığının göstergesidir aslında bu. Bu komisyonun kadınlar adına mücadele edeceğini düşünmüyorum çünkü bütün kadınlar sözcülüğü bir erkeğe teslim ettiler, ses çıkarmadılar. Bundan sonra kadının özgürlüğünü savunacak ciddi projelerde ve tartışmalarda yalnız kalabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.