TBMM Başkanlığı'na 'Devletin malı deniz mi?' sorusu

CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin Bayır, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

DHA

 CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge 4. sıra milletvekili adayı Tacettin Bayır, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde İzmir'de AKP'li Kemalpaşa Belediyesi'ne ait resmi aracın AKP İzmir milletvekili adayı Nükhet Hotar'ın seçim aracına dönüştürüldüğünü belirterek, "Devletin malı deniz mi?" diye sordu. Hotar ise aracın belediyenin şirketinden bir işadamı tarafından kiralanıp seçim için kullanılması için hizmetine sunulduğunu söyledi.

Bayır, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Bu tahsisten başkanlığın bilgi var mı? Eğer bilgisi varsa bu işlemi yapan yetkililer hangi talimatla bunu yaptı? belediyenin iştiraki olup kamu hizmeti için kurulan şirket bünyesinde araç ve personel, benzer şekilde başka siyasi çalışmalarda kullanılıyor mu? Bu şekilde kiralama oluyor ise kiralama sözleşmesi, fatura ve ödemelerin tarafımıza verilmesini istiyoruz" dedi. Byır yaptığı açıklamada, "Öyle anlaşılıyor ki, hükümet olmanın verdiği güç ve yetki ile devletin tüm imkanları, seçimlerde AKP lehine kullanılmaktadır. Bu seçimlerin adaletli ve eşit koşullarda yapıldığı söylenebilir mi? Devletin malı deniz mi"dedi.

AKP'li Hotar, yaptığı açıklamada aracın Kemalpaşa Belediyesi'nden bir işadamı tarafından kiralanarak hizmetine sunulduğunu söyledi. Hotar, "Araç belediyenin şirketine ait ve bu tür kiralamalar yapılabiliyor. Bir işadamı da seçimde kullanmamız için kiraladı" dedi.

İzmir'de CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın Kemalpaşa Belediyesi'nin şirket aracını fotoğraflarıyla giydirip AKP milletvekili adayı Nükhet Hotar'a tahsis etmesini TBMM Başkanlığı'na taşımasının ardından Belediye Başkanı AKP'li Arif Uğurlu açıklama yaptı. Uğurlu, aracın 26 günlüğü 6 bin 500 liraya kiralandığını belirterek, "İsterlerse ücretini ödesinler CHP için de aracı giydirir veririz" dedi. Uğurlu, şöyle konuştu:

"CHP'li milletvekillerinin bir hastağı var. İşin aslını, astarını bilmeden detayını öğrenmeden, Atatürk üzerinden Atatürkçülük adı altında Atatürk'ün sırtından geçinirler. Yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu algıyla manipüle ederler. Bu araç belediyenin resmi aracı değil. Belediye'nin Kembel şirketine ait. Bu şirket 6.5 yıldır taşımacılık ve servis hizmeti verir. Benden önceki CHP'li başkan döneminde başlamışlar. İzmir'deki birçok büyük firmanın taşımacılık işini bu şirket yapar. Şirtketin aracıdır, kiralık olarak talep edilmiştir. Piyasa fiyatının üstünde bir rakamla kiralama yapılmıştır. Piyasa fiyatı 26 gün için 5 bin liradır, 6 bin 500 liraya kiraya verilmiştir. İsterlerse ücretini ödesinler CHP için de aracı gyidirir veririz."

AK Parti İzmir Milletvekili ve adayı Nükhet Hotar, "Seçim döreminde bana destek olmak isteyenlere 'Satın alınacak hizmet AK partili belediyeler tarafından veriliyorsa oradan alın. Önceliğiniz onlar olsun' diyorum. Bu satın alma da o kapsamda yapıldı" dedi.