'Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır' davasında 'durma' kararı

"Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır" başlıklı bir yazı kaleme alan Psikiyatrist Doktor Ahmet Koyuncu hakkında açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme "durma" kararı verdi.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır" başlıklı bir yazı kaleme alan Psikiyatrist Doktor Ahmet Koyuncu hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 2 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan Koyuncu hakkındaki davada mahkeme ‘durma’ kararı verdi. Eğer Erdoğan 3 ay içinde şikâyetçi olmazsa dava düşecek. 

Dr. Koyuncu, kaleme aldığı yazıyı sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden paylaştı. Yazı üzerine, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, savcılığa şikayette bulundu. Küçükçekmece Savcılığı, Dr. Koyuncu hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar varan sürede hapis istemi ile dava açtı. Davanın ilk duruşması bu sabah yapıldı. Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Dr. Koyuncu, avukatı ve yakınları katıldı. Davaya Erdoğan’ın avukatları katılmadı. Dr. Koyuncu duruşmada kaleme aldığı 6 kitabı bulunduğunu ifade ederek, davaya konusunun toplumun geneli ile ilgili olduğuna işaret etti. Koyuncunun avukatı ise, yazının 'hakaret' olarak kabul edilemeyeceğine işaret etti.

Mahkeme, işlendiği iddia edilen suçun kamu görevlisine karşı değil şahsa karşı işlendiğine hükmetti. Mahkeme dosyada, mağdur olarak Erdoğan'ın veya avukatlarının şikâyetçi olduklarına dair bir beyanın bulunmadığına işaret etti. Mahkeme kararında, suçun şahsa karşı işlendiği nedeni ile şikayete konu olduğuna dikkat çekti. Davanın esasına girmeyen mahkeme, dava için ‘durma’ kararı verdi. Eğer Erdoğan’ın avukatları 3 ay içinde şikayette bulunmazsa dava düşecek.