Tarihi medresede ok atışı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Hakkari'deki tarihi Meydan Medresesi'nde düzenlenen 3'üncü Fetih Kupası'nın basın toplantısına katıldı. Erdoğan, "Ya hak" diyerek de iki ok atışı yaptı.

DHA

Okçular Vakfı tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Fetih Kupası'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hakkari'nin Biçer Mahallesi'ndeki Tarihi Meydan Medreresi'nde gerçekleştirildi. 

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ise, Okçular Vakfının tarihi misyonunun bu sporu gelecek nesillere aktarmak ve çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün bu basın açıklamamızı Hakkari'de yapmamız bizim için çok kayda değer, çok değerli. Çünkü bugün bulunduğumuz coğrafyada ister istemez Selahattin Eyyübi geliyor, sultan Alparslan geliyor ve ok meydanı da tabi Fatih Sultan Mehmet'in ordusuna İstanbul'un fethi öncesi namaz kıldırdığı bir mekan olması hasebiyle akla Fatih Sultan Mehmet'i getiriyor. Biz böylelikle Sultan Arparslan, Sultan Selahattin Eyyübi ve sultan Fatih diyerek bin yıllık bir vizyonun nasıl birliğimizin, kardeşliğimizi, beraberliğimizi temsil ettiğini bugün burada da bütün milletimize, bütün halkımıza göstermiş oluyoruz."

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama fetihler kalpleri açmadan, gönüllere girmeden hiçbir zaman başarılı olamamışlardır. İşte Sultan Arspaslan'ın fethi gönüllere giren, kalpleri açan bir fetih olmuştur. Sultan Selahattin Eyyübi'nin fethi hakikaten gönüllere giren, kalplere giren bir fetih olmuştur. Ki, Kudüs'ün fehhinden sonra orda bir çok dinin mensubunu, bir çok etnik grubun mensubunu huzur içerisinde beraber olmalarına olanak tanımıştır. Aynı şekilde Fatih Sultan Muhammed Han'ın İstanbul fethi kalpleri açan, kalplere giren, gönülleri fetheden bir fetih olmuştur. Çünkü İstanbul'da bir çok kişi Fatih Sultan Mehmet'in askerlerini çiçeklele karşılamıştır. Bu vizyonu en ince kılcal damarlarımıza kadar benimsememiz gereyor. Ben bu vesileyle okçuluk bizim ata sporlarımızdan bir tanesi. Bu sporu yeniden değer bulması için Anadolu'nun her yerinde yapılmasını istiyoruz. Bu vesileyle geçmişimizi kazanarak Türkiye'yi geleceği taşıyan bi vizyon almayı hedefliyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız ve Vali Yakup Canbolat, ikişer ok atışı yaptı. Bilal Erdoğan, 'Ya hak' diyerek ok atışı yaptı.