'Tarafsız' Erdoğan 2 haftada kendi rekorunu kırdı: 28 saat konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim yasaklarının başladığı 10 Mart’tan itibaren toplamda 28 saat konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki haftada kendi rekorunu kırdı. RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan’ın hazırladığı rapora göre televizyonlar 24-31 Mart ve 7-13 Nisan arasında tam 1735 dakika boyunca Erdoğan’ı yayınladı.

Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre Erdoğan, 25 Mart’ta Türkiye Pazarcılar, Meyveciler, ve Sebzeciler Federasyonu ile bir araya gelerek, “Önümüzün kesilmemesi lazım. Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve başkanlık sistemine geçmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Millet bu kararını açıl bir şekilde bu seçimde vereceği milletvekilleriyle ortaya koyacaktır. Bunun için 400 milletvekiline ihtiyaç vardır” diye konuştu.

27 Mart’ta Karabük’te toplu açılış törenine katılan Erdoğan, siyasi mesajlar vermeyi sürdürerek “Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya ve başkanlık ihtiyaç var. Bunun için 400 milletvekili gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TOKAT VE SLOVENYA
Erdoğan, 29 Mart’ta Tokatlılar buluşması, 30 Mart’ta da Slovenya’ya hareketinden önce siyasi mesajlar verdi. Her iki programda da başkanlık sistemiyle ilgili mesajlar vermeyi sürdüren Erdoğan, Tokatlılara “Yeni anayasa ile başkanlık sistemi gelecek. Başkanlık sistemi için 400 milletvekiline ihtiyaç var. İnşallah 400 vekille arzulanan, istenen yeni anayasa gelecek” diye seslendi.

MUHTARLAR KURTULAMADI
Erdoğan’ın siyasi propagandası 7-13 Nisan arasında da aralıksız sürdü. Cumhurbaşkanı, 8 Nisan’da muhtarlara bir araya geldi; şu siyasi mesajları verdi: “Türkiye’nin yeni bir sisteme ihtiyacı olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Ülke yönetimine gelmeyeceğini bilenler gezi olayları oyununa destek verdi. Ülkeyi iyi yönettik, daha iyi yönetmek için sistemli değiştirmek zorundayız.”

Bu konuşmaların tamamı televizyonlarda canlı olarak 28 saat boyunca yayınlandı.

Erdoğan, bu konuşmalarında parti ismi vermediği için ‘tarafsız’ kalmaya devam etti. YSK kendi koyduğu kuralların ihlal edilmesini görmezden gelirken RTÜK tarafsızlık ilkesinin açıkça ihlali karşısında sessiz kaldı.