Tanrıkulu'dan AKP'ye 'Tahir Elçi' yanıtı: Lanet olsun

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine konuşurken, AKP'lilerin sataşması üzerine kürsüden indi.

ANKA

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Tahir Elçi'nin öldürülmesi üzerine konuşurken mecliste tartışma yaşandı.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP sıralarından gelen tepkilere, "Terbiyesizlik yapmayın" dedi, ardından, "Lanet olsun" diyerek kürsüden indi.

Meclis Genel Kurulu’nda, HDP’nin öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdiği grup önerisi görüşülüyor.

HDP’nin grup önerisi üzerinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Göz göre göre ölüme nasıl bu kadar sessiz kalabilirsiniz? Nasıl?" diye konuştu.

AKP sıralarından gelen tepkilere yanıt veren Tanrıkulu, “terbiyesizlik yapmayın, terbiyesizlik yapmayın, dinleyin” dedi.

KAHRAMAN AKP SAVUNMASINDA: ÜSLUBUNUZU DÜZELTİN
Oturumu yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman da , “Tanrıkulu, kullandığınız kelime uygun değil. Konuşma üslubunuzu lütfen doğru yapın” diye uyardı.

AKP sıralarından gelen gürültü üzerine Tanrıkulu, “Bu kadar tahammülsüzlük, bir ölüm üzerine konuştuğumuz ortamda bu kadar tahammülsüzlük. Lanet olsun, başka bir şey söylemiyorum, lanet olsun” diyerek süresi bitmeden kürsüden indi.