Tanrıkulu: Davutoğlu katildir, İçişleri Bakanı istifa etmelidir

Kobani eylemleri sırasında Bingöl'de iki polisin hayatını kaybetmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle yapılan operasyonda öldürülen kişilerin olayla bağının bulunmadığının ortaya çıkması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'ndan tepki geldi.

Kobani'yi destek eylemleri sırasında Bingöl'de iki polisin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK üyesi olduğu iddia edilen dört kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada olaylar arasında bağ kurulamadığının ortaya çıkması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TBMM'de  gerçekleştirdiği basın toplantısında, güvenlik güçleri tarafından öldürülen kişilerin sorumlusu olarak Başbakan Davutoğlu'nu gösteren Tanrıkulu “Davutoğlu’na eli kanlı diyorum. Kendisi Bingöl’de öldürülen 4 kişinin katilidir. Çünkü şunu ifade etti, gerekli ceza verilmiştir. İddianameye bakalım, bu olayla bir alakası olmadığı ortaya çıkmış 4 kişinin. Savcının yazdığı iddianame var, Davutoğlu buna ne söyleyecek, gerekli ceza verilmiştir diyen Davutoğlu bu 4 kişinin ölmesinden birinci derecede sorumludur. Suç ortağıdır asli faildir” dedi.

Cizre'de öldürülen Nihat'ın davasında İçişleri Bakanı'nın olayla güvenlik güçlerinin bağının olmadığını söylemesine rağmen davada polisin ifadesinin yer aldığını belirten Sezgin Tanrıkulu, "Şuna bağlıyorum, deliller kaybedilmiştir, gizlenmiştir, İçişleri Bakanı bu bilgiyi aldıktan sonra bu açıklamayı yapmıştır. Hepsi bir araya getirilmiş, sonra bakana bilgi verilmiş, bakan da talimat vermiştir, delilleri toplayın demiştir. Sonra da o açıklamayı yaptı. Bu olay nedeniyle bakana düşen görev özür dilemek ve istifa etmektir. Güvenlik güçleri bunu yapmamıştır dedi, istifa etmesi gerekir.” dedi.