Taner Yıldız'a göre saldırının seçimlerden önce gerçekleşmesi 'manidar'mış

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da yaşanan ve 97 kişinin öldüğü bombalı saldırının 1 Kasım seçimlerinin öncesine denk gelmesinin 'manidar' olduğunu söyledi.

DHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız,  Ankara'da yaşanan ve 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının arkasında dış güçlerin olduğunu iddia etti.

Taner Yıldız, Türkiye'yi zor durumda, hedeflerinden saptırmaya yönelik çok ciddi projelerin olduğunu öne sürdüğü konuşmasında "Türkiye, Ortadoğu ülkeleri gibi istikrarsızlaştırılmak, bir Suriye, Irak yapılmak isteniyor" dedi.

Ankara'daki katliamın 1 Kasım seçimleri öncesine denk gelmesinin de "manidar" olduğunu söyleyen Yıldız, tek başına iktidarların kazanımlarının koalisyon hükümetleri tarafından tüketildiğini, 1 Kasım'da sandıktan güçlü bir iktidarın çıkması gerektiğini söyledi.

Konuşmasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Ankara'daki patlamadan hemen sonra yaptığı açıklamaları anımsatan Taner Yıldız, "Patlama olduktan 8-10 dakika sonra bütün bu işleri çok bilmişçesine, 'Devlet katildir ve suçludur' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza atfen cümleler kullandı, nereden geldiğini nereden biliyorsun, nasıl olduğunu nereden anlıyorsun? Böyle bir kriz karşısında böyle bir terör karşısında biz yapılması gerekenleri yaptık" diye konuştu.