Tahliye edilen Berberoğlu'ndan ilk açıklama

MİT TIR'ları davası kapsamında tutuklu bulunan CHP milletvekili Enis Berberoğlu, tahliyesinin ardından ilk açıklamasını yaparken, CHP lideri Kılıçdaroğlu yorumda bulunmadı. Bülent Tezcan ise Yargıtay'ın kararı onayladığına dikkat çekerek cezaevi yolunun açık bırakıldığını belirtti.

Haber Merkezi

Yargıtay kararıyla tahliye CHP milletvekili Enis Berberoğlu, cezaevi çıkışı yaptığı ilk açıklamasında, “Takdir edersiniz ki yaşadığım 16 ay üzerinde düşünülecek Türkiye'nin de karar vermesini gerektiren bir süreç. Beni mazur görün birkaç gün aileme ve partime danışayım. Bundan sonraki hareket tarzımı anlayayım. İlginize çok teşekkür ederim, özellikle eski meslektaşlarım beni hiç yalnız bırakmadınız. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar” ifadelerini kullandı.

'YARGITAY CEZAEVİ YOLUNU AÇIK BIRAKTI'

CHP’den Yargıtay’ın Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesi kararına ilişkin ilk değerlendirmeler de gelmeye başlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım. Ama kararı, kendisini görmediğim için bugünden, şu anda yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Kararın gecikmiş olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, "Tek sevindiğimiz nokta, bu akşam ailesiyle birlikte olacağı" ifadelerini kullandı.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Yargıtay'ın “yeniden milletvekili seçilme nedeniyle yargılamayı durdurma” kararı yerine cezayı onadığına dikkat çekti. “Yargıtay’da kesinleşen hüküm” gerekçesiyle Berberoğlu’nun dokunulmazlığının TBMM Genel Kurulu’nda kaldırılabileceğini belirten Tezcan, böylece yeniden cezaevi yolunun açık bırakıldığını söyledi.

Yargıtay, Enis Berberoğlu'na, MİT tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği iddiasıyla verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onaylamış ve milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulması ile tahliye edilmesine karar vermişti.