Tahir Elçi'nin vurulduğu yerde yine ateş açıldı: Olay yeri incelemesi yapılamıyor

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu yerde inceleme yapmak üzere gelen savcı heyetine ateş açıldı. Savcılar olay yeri incelemesi yapamadan bölgeden ayrıldı.

GÜNCELLEME 11:50

AA'nın haberine göre, Tahir Elçi'nin vurulduğu yerde incelemede bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyete ateş açıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, savcılar, olay yeri inceleme ekibi ve Diyarbakır Barosu temsilcisinden oluşan heyet, incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve 2 polis memurunun hayatını kaybettiği saldırının gerçekleştiği Balıkçılarbaşı Semti Yenikapı Sokak'a gitti.  

Heyetin incelemesini tamamladığı sırada uzun namlulu silah ve el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda can kaybı olmazken, daha sonra heyet olay yerinden ayrıldı. 


Cumhuriyet'in haberine göre, savcının ve güvenlik görevlilerinin olay yerinde bulunduğu sırada yükselen silah sesleri sonrasında sokak boşaltıldı.