Tahir Elçi’nin ağabeyi: Kardeşim doğrudan hedef alınarak katledildi

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ağabeyi Ahmet Elçi, kardeşinin AKP hükümeti ve devletin savcıları tarafından hedef gösterildiğini belirterek “Net olan tek bir şey var, kardeşim devlet tarafından katledilmiştir” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ağabeyi Ahmet Elçi, kardeşinin AKP hükümeti ve devletin savcıları tarafından hedef gösterildiğini belirterek “Net olan tek bir şey var, kardeşim devlet tarafından katledilmiştir” dedi.

ANF’den Sedat Sur’a konuşan Ahmet Elçi, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve devlet yetkililerinin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Kardeşim devlet ve AKP hükümeti tarafından hedef gösterildi. Bizzat devletin savcısı ve AKP hükümetinin Bakanları tarafından hedef haline getirilen kardeşim bugün de devlet tarafından katledildi. Devlette oyun çoktur, biz bu oyunları Cumhuriyet tarihi boyunca biliyoruz” dedi.

Kardeşinin barış istediği ve muhalif olduğu için katledildiğini söyleyen Elçi, “Devlet sıkıştığı zaman aydınlara, muhaliflere yönelik katliamlar yapıyor, bugün de AKP hükümeti aynı şeyi yapıyor. Kardeşim çatışmanın ortasında kalmadı, kardeşim doğrudan hedef seçilerek katledildi. Net olan tek şey, kardeşimin devlet tarafından katledildiğidir” ifadelerini kullandı.

Cizreli olan Tahir Elçi’yi uzun yıllardır yaşadığı Diyarbakır’da toprağa vereceklerini açıklayan Ahmet Elçi, “Kürdistan’ın başkenti Amed’de toprağa vermeye karar verdik” dedi.

Elçi cenaze törenine herkesi davet ederek, “Sadece Kürtleri değil, tüm Ermenileri, Suryanileri, Arapları ve kardeşlikten yana olan Türk halkını da davet ediyoruz. Kendisine ‘demokratım’,‘ insanım’ diyen herkesi yarın Amed’de Tahir’in cenaze törenine davet ediyoruz” diye konuştu.