Tacizciye fırlatılan terlik silah sayıldı

Kuşadası'nda kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu belirttikleri kişiye terlik fırlatan 3 kadın hakkında dava açıldı. Fırlatılan terlik "silah" sayıldı.

Denizli'de yaşayan 25 yaşındaki H.H. isimli kadın ve 2 arkadaşı tatil için gittikleri Aydın'ın Kuşadası ilçesinde cinsel tacize maruz kaldı. İki yıl önce yaşanan olayla ilgili cinsel taciz soruşturması açılmazken, terlik atan 3 kadına, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

9 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen olay Kuşadası'nda meydana geldi. Tatil yapmak için Kuşadası'na gelen H.H ve arkadaşları eğlenceden dönerken karşılarından gelen 24 yaşındaki M.E.K.'nin (24) cinsel tacizine uğradı. Tacizci ile yaşadıkları arbedede H.H ve arkadaşları, bu sırada ayağındaki terlikleri fırlattıklarını belirtti. 

Tacizden sonra Polis merkezinde ifade veren H.H. ile iki arkadaşı daha sonra memleketleri Denizli'ye döndü. Olaydan iki yıl sonra gelen  H.H. ile arkadaşlarını şaşırtan mahkeme tebligatı geldi. Tacizci M.E.K.'in darp edildiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu, savcılığın ise soruşturma başlattığı öğrenildi. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli konumunda olan H.H. ile iki kadın arkadaşı hakkında, saldırıda kullanmaya elverişli terlik ve ayakkabı ile yaralamaya teşebbüs ettikleri, kasten basit yaraladıkları, şüphelilere atılı suçun bu haliyle silahla basit yaralama suçunu oluşturdukları ve eylem birliği içinde hareket ettikleri gerekçesiyle Kuşadası Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.