Taciz sanığı '10 ay tutuklulukla fayda sağlandı' gerekçesiyle bırakıldı

4 kız öğrenciye karşı cinsel taciz ve çocuğun cinsel istismarı suçlarını işlediği gerekçesiyle 36 yıl hapsi istenen okul müdür yardımcısı H.K. 10 ay hapiste kaldıktan sonra tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleştiği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Pendik'te bir okulda müdür yardımcısı olan H.K., devamsızlık soruların konuşmak için gelen ve maddi durumları iyi olmadığı için ekonomik destek isteyen 2 öğrencisine para vermeye başladı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre H.K çeşitli tarihlerde öğrencilerine para vermeye başladı. 2 kız öğrenciye ilerleyen tarihlerde cinsel tacizde bulunan H.K.'nın sosyal medya ve cep telefonu mesajları üzerinden 2 öğrencisini daha taciz ettiği anlatıldı.

H.K’nin suçlamaları kabul etmediği, suça konu mesajları kendisinin yazmadığını söylediği belirtilen iddianamede, cinsel taciz iddialarını da kabul etmeyen H.K’nin geçtiğimiz yıl Nisan ayında tutuklandığı ifade edildi.

Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 18 yıldan 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Sanık H.K’nin 4 öğrenci için toplamda 11 yıl 9 aydan 36 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

'MAHKEME HEYETİ TAHLİYE KARARI VERDİ'
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.K.’nin tutuklulukla geçirdiği süre, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek müdür yardımcısının tahliyesine karar verdi. Duruşma, dinlenemeyen mağdur D.Ş’nin dinlenilebilmesi için ertelendi.