Tacik muhalif öldürülmeden önce zehirlenmiş

İstanbul Fatih’te öldürülen Tacik muhalif Umarali Kuvatov’un eşi, kocası öldürülmeden ailecek zehirlendiklerini söyledi.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Fatih’te sokak ortasında kafasına ateş edilerek sokak ortasında infaz edilen Tacik muhalif Umarali Kuvatov’un eşi Kumriznisa Hafizeova, cinayeti anlattı. Habertürk’ten Hüseyin Şentürk ve Nihat Uludağ’a konuşan Hafizeova, Kuvatov’un katil zanlısı Süleyman Qayumov tarafından ailece zehirlendiklerini, ardından kocasının sokakta vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Kocasının Türkiye’ye geldikten sonra sürekli ölüm tehdidi aldığını belirten Hafizeova, kocasının Süleyman Qayumov’la gittiği camideki müezzin vasıtasıyla tanıştığını, Kuvatov’un katil zanlısı Qayumov’un evlerine gelip gittiğini anlattı. Hafizeova, cinayet akşamını ise şöyle anlattı:

“Kocam, Süleyman’a çok güveniyordu. 1 ay önce Fatih’te kendine ev tuttu. O gün kocamın korumasını arayıp ‘Babamın mevlidi var, Umarali de gelsin. Karısı bize pilav yapıversin’ demiş. Masaya oturduk. Ancak Süleyman ‘Boğazım ağrıyor’ dedi ve bir şey yemedi. Bir ara markete gidip içecek aldı. Hepimize içmemiz ve yememiz için ısrar etti. Sık sık mutfağa gidiyordu. Ben şüphelendim ama kocam ihtimal vermedi. Eşimin koruması fenalaştı. Mutfağa gittikçe yemeklere zehir katıyormuş. Ben ve çocuklarım da fenalaştı. Bize gülerek bakıyordu. Kocam, ‘Bizi zehirledin’ dedi. Cevap vermedi. Sürünerek dışarı çıktık. Yardım isteyecektik. Kocam, dışarı çıktıktan 20 adım sonra yere düştü. Dışarıda bekleyen bir kişi, ensesine tabancayla ateş etti. Ses duymadık, susturucu takılıydı. Kimse yardıma gelmedi. Ben kocamı kucağıma alıp çocuklarımla hastaneye götürdüm. 11 yaşındaki oğlum katili görmüş. Görüntülerden teşhis etti” dedi.

ZANLILAR YAKALANDI

Kuvatov’un katil zanlısı 3 kişi, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Aralarında Süleyman Qayumov’un da olduğu Tacikistan uyruklu 3 zanlının Esenyurt’ta saklandıkları belirtildi. Cinayetin işlenmesine Qayumov’la birlikte tetikçilik ve gözcülük yapan 2 kişinin daha karıştığı kaydedildi.