Suudi Kralı ve Erdoğan'dan Kaşıkçı ailesine taziye

Suudi Arabistan Kralı Selman İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı'nın ailesini ağırlayarak 'taziyelerini' iletti. Kaşıkçı ailesini telefonla arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Haber Merkezi

Suudi Arabistan Kralı Selman ile oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman, İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesini ağırladı. Başkent Riyad’da gerçekleşen ziyarete Kaşıkçı'nın kardeşi Sahl Ahmed ile oğlu Salah katıldı.

Kaşıkçı ailesi, taziyelerini ileten Kral ve Veliaht Prens’e “teşekkürlerini” sundu.

ERDOĞAN TELEFON İLE ARADI

Cumhuraşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgilere göre Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı’nın ailesini bugün telefonla aradı. “Türkiye olarak bu olayın takipçisi olacaklarını ve cinayetin aydınlatılması için gereken her şeyin yapılacağını” belirten Erdoğan, Kaşıkçı ailesine taziye dileklerini iletti.

CENGİZ'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'a Kaşıkçı'ya yönelik açıklamaları nedeniyle teşekkür etti.

Cengiz, ''Başsağlığı dileğiniz için Teşekkürler Cumhurbaşkanı Erdoğan. Nişanlım Cemal Kaşıkçı'yı öldürenlerin yargı karşısına çıkmasını sağlayacağınıza emindim ve hala da eminim. Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinin ayrıntılarını paylaşarak,  Hatice Gengiz tarafından kendilerine başvuru yapıldığını ve tahkikat başlatıldığını söylemişti.