Suudi Konsolosluğu'nun aracından bavul ve özel eşyalar çıktı

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında incelenen Sultangazi'de bir otoparkta bulunan Suudi Konosolosluğu’na ait araçta kişisel eşyalar bulundu.

Haber Merkezi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkındaki soruşturma çerçevesinde İstanbul Sultangazi'de bir otoparkta bulunan Suudi Konosolosluğu’na ait araçta incelemeler gerçekleştirildi.

SUUDİ HEYET DE İNCELİYOR

Suudi heyeti ile birlikte yaptığı incelemede arabada iki adet bavul ve kişisel eşyalar bulunduğu öğrenildi. Eşyaların kime ait olduğuna ilişkin ise henüz net bir açıklama gelmedi.

CNN Türk'ün ulaştığı bilgilere göre incelemede elde edilen eşyalar arasında Kaşıkçı'ya ait bir bilgisayar ve belgelerin de bulunduğu öne sürüldü.

Ekiplerin 2,5 saat süren incelemerinin ardından aracın otoparktan çıkarıldığı görüldü.

Dün tesipt edilen diplomatik plakalı araç hakkında Başkonsolosluk ve Başsavcılıktan inceleme yapmak üzere izin talebinde bulunulmuştu. Aracın, bulunduğu otoparka kayıtlı olduğu ve Sultangazi'de ikamet eden şoförün, aracı daha önce de aynı yere park ettiği belirlenmişti.

CIA BAŞKANI DELİLLERİ İNCELİYOR

CIA Başkanı Gina Haspel'in bugün, Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geldiği duyurulmuştu. Haspel'in ziyaretini doğrulayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Delilleri inceliyor. Bütün gerçekler elimizde olduktan sonra Başkan Donald Trump, Amerikan halkının değerlerini ve önemli ulusal çıkarlarımızı göz önünde bulundurarak bir karar verecek" dedi.