Suruç katliamı protestoları sürüyor

Devrimci Gençlik, Suruç'ta katledilenler için Kadıköy İskele Meydanı’nda dilek fenerleri uçururken, aralarında HDP'li vekillerin de olduğu bir diğer kitle Suruç katliamını Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaptıkları eylemle protesto etti.

Haber Merkezi

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 32 kişinin katledilmesini protesto etmek üzere Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan Devrimci Gençlik, katledilenlerin fotoğrafını yere sererek etrafına mumlar yakıp, kırmızı karanfiller bırakarak mücadele etmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.

Suruç’ta IŞİD tarafından katledilen 32 SDGF üyesi gencin anısına Kadıköy'de dilek fenerleri uçuruldudu. 

Diyarbakır'da ise akşam saatlerinde aralarında HDP'li vekillerin de olduğu kitle Suruç katliamını Sur ilçesinde yaptıkları eylemle protesto etti. Kitle adına konuşma yapan HDP vekil Edip Berk, 5 Haziran günü Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı ve akabinde devam eden Suruç'ta 32 gencin katledildiği bombalı saldırıyı kınadıklarını belirtti. Suruç'ta yaşanan katliamla İŞID örgütünün vahşi yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirten Berk, bugüne kadar devlet nezdinde koruma ve sempati ile gösterilen ve hatta Başbakan Davutoğlu'nun öfkeli birkaç genç diye tabir ettiği İŞID örgütü'nün hem Kürt halkına hem de Türkiye halklarına saldırı yaptığını söyledi.